07 مارس 2020
مارس 7, 2020

جراحی بینی

0 Comment

جراحی بینی

جراحی بینی : بینی برجسته ترین عضو صورت محسوب می شود و می بایست از هماهنگی و هارمونی متناسبی با بقیه اجزای صورت برخوردار باشد. بنابراین در صورتی که ایراد ظاهری داشته باشد در زیبایی صورت اثرگذار خواهد بود. جراحی زیبایی بینی نوعی عمل زیبایی است که با هدف رفع عیوب ظاهری بینی و ایجاد زیبایی در بینی انجام می پذیرد. ( جراح بینی )

جراحی زیبایی بینی باید به نحوی انجام گیرد که فیزیولوژی یا همان عملکرد بینی در عین زیباسازی ظاهر بینی حفظ گردد ، به طور کلی در حال حاضر در میان جراحی های زیبایی ، جراحی بینی آمار رو به رشدی را به خود اختصاص داده است.

چه کسانی می توانند اقدام به جراحی بینی نمایند ؟
افرادی که دارای زائده ای در بینی هستند.
افرادی که دچار کجی بینی هستند.
افرادی که بینی بزرگی دارند.
افرادی که دارای قوز در ناحیه پل بینی هستند.
افرادی که پل بینی پهنی دارند.
افرادی که نوک بینی آن ها دچار افتادگی یا بیش از اندازه سر بالا است.
افرادی که حفره های بینی بزرگی دارند.
افرادی که زاویه بین لب بالا و بینی شان متناسب نیست.
جراحی بینی برای چه افرادی مجاز نیست ؟

جراحی بینی برای برخی از افراد به هیچ عنوان توصیه نمی گردد از جمله :

افرادی که هنوز به رشد جسمانی کامل نرسیده اند.
افرادی که مبتلا به بیماری هایی از قبیل بیماری های خونی ، عفونت های حاد ، بیماری های روحی و روانی ، بیماری های ناتوان کننده ، بیماری های قلب و سرطان می باشند.

انتخاب جراح بینی

به صراحت می توان گفت که بینی به عنوان یکی از مهم ترین اعضای بدن به شمار می رود و به دلیل عملکرد حیاتی که دارد چنانچه طی جراحی بینی کوچک ترین خللی متوجه آن شود می تواند عوارض جبران ناپذیری ایجاد نماید.

انتخاب جراح جهت انجام این جراحی بینی بسیار پر اهمیت است، در صورتی که جراح منتخب شما از تجربه و تبحر بالایی در زمینه جراحی بینی برخوردار باشد می تواند در عین اینکه یک بینی متناسب و ایده آل در چهره شما ایجاد می کند سلامت تنفس شما را نیز به خوبی حفظ نماید.

تکنیک جراحی بینی

جراحی بینی به دو روش قابل انجام است :

جراحی بینی باز :

در این تکنیک ، علاوه بر ایجاد برش هایی که در داخل بینی اعمال می شوند ، یک برش دیگر به صورت افقی در ناحیه کلوملای بینی یعنی بخشی از بینی که در حد فاصل حفره های بینی واقع شده است نیز ایجاد می شود.

جراح بینی ، به کمک ابزارهای مخصوصی پوست بینی را از طریق این برش از روی اسکلت بینی بلند نموده و به دلیل اشراف کاملی که روی بینی دارد به سهولت می تواند اقدام به اعمال تغییرات مورد نظر روی بینی نماید.

با توجه به موارد یاد شده می توان گفت که این روش ، از دقت بالایی برخوردار است. در این روش برش های درون بینی هرگز قابل رویت نخواهند بود ، تنها برشی که در ناحیه کلوملا ایجاد شده است مشهود خواهد بود که آن هم در صورت رعایت مراقبت های لازم و استفاده از پمادهایی که پزشک بدین منظور تجویز می نماید به مرور از بین خواهد رفت.

جراحی بینی بسته :

در جراحی بینی به روش بسته ، تنها درون حفره های بینی برش ایجاد می شود ، لذا زخم های ناشی از جراحی قابل رویت نخواهند بود.

در این روش به دلیل میزان دید ناکافی اعمال تغییرات با مشکلاتی همراه است ، زیرا امکان دستیابی به ساختار بینی برای جراح بینی  تنها از طریق برش های کوچکی که  درون بینی ایجاد شده امکان پذیر است.

از مزیت های این روش می توان به عدم برش در ناحیه کلوملا و در نتیجه مشهود نبودن محل جراحی و میزان تورم کمتر پس از عمل ، اشاره نمود.

به طور کلی و طبق تجربه ای که پزشکان از این تکنیک ها بدان دست یافته اند ، نتایج جراحی بینی با تکنیک باز طبیعی تر بوده و دارای ظرافت بیشتری است ، لذا میزان رضایت بیماران از این روش بیشتر است.

هر یک از تکنیک های جراحی باز و بسته در چه مواردی کاربرد دارد ؟

چنانچه بینی دارای اشکالات جزئی باشد مثلا در مواردی که دارای قوز باشد یا نوک بینی نیاز به ایجاد تغییرات مختصری داشته باشد  بهتر است از روش بسته استفاده گردد.

در صورتی که بینی دچار اشکالات عمده ای نظیر عدم تقارن در نوک بینی ، دفرمیتی هایی که در اثر ضربه حادث شده اند و اختلالات مادرزادی باشد ، جراحی بینی های گوشتی که نیاز به تقویت غضروف دارد و همچنین در جراحی های ترمیمی که عموما برای دومین مرتبه صورت می گیرند جراحی به روش باز ارجحیت دارد.

انواع بینی

بینی را می توان در دو دسته گوشتی و استخوانی تقسیم بندی نمود، وجه تمایز انواع بینی در غضروف بینی و ضخامت پوست بینی می باشد.

بینی گوشتی

بینی ای که پوست ضخیم و غضروفی ضعیف دارد موسوم به بینی گوشتی می باشد. همچنین بینی گوشتی دارای پره هایی با ارتفاع و ضخامت زیاد بوده و نوک این بینی ها دارای سایزی بزرگ می باشد.

بینی استخوانی

بینی ای که دارای غضروفی مستحکم و پوستی نازک است به عنوان بینی استخوانی شناخته می شود. همچنین بینی های استخوانی از استخوانو پوستی نازک برخوردار بوده و قوزدار می باشند.

جراحی انواع بینی
جراحی بینی گوشتی

در جراحی بینی گوشتی ، باریک و کوچک ‌تر کردن ناحیه تحتانی و نیز نوک بینی و همچنین جمع کردن پره‌های بینی هدف اصلی جراحی می باشد.

در گذشته از طریق تراشیدن غضروف اقدام به جراحی بینی های گوشتی می شد اما از آنجایی که بینی گوشتی از غضروف ضعیفی برخوردار است تراشیدن غضروف ، قطعا منجر به ضعف بیشتر غضروف شده و در نتیجه امکان برگشت پذیری آن به شکل اولیه افزایش خواهد یافت.

هم اکنون و با استفاده از روش های نوین ، جراح بینی از طریق تقویت غضروف‌ بینی اقدام به جراحی بینی می نماید و در آخر به منظور کاهش پهنای بینی عرض پره‌های بینی از طرفین کاسته می شود. بنابراین با استفاده از این روش ها امکان برگشت پذیری بینی های گوشت پس از عمل به حداقل می رسد.

جراحی بینی استخوانی

هدف اصلی از جراحی بینی استخوانی برداشتن قوز بینی می باشد.

نتایج جراحی در بینی های استخوانی به دلیل دارا بودن پوستی نازک ، تغییرات اعمال شده روی بافت بینی به وضوح قابل رویت است و به طور کلی نتیجه جراحی بینی های استخوانی در قیاس با بینی های گوشتی ایده آل تر خواهد بود.

امکان جراحی بینی با لیزر وجود دارد ؟

علیرغم پیشرفت لیزر در شاخه های مختلف علوم پزشکی هنوز به مرحله ای نرسیده که  بتوان جراحی بینی را با لیزر انجام داد و تنها ایجاد برش های ساده در بینی با کمک لیزر امکان پذیر است و نمی توان غضروف ، استخوان و مخاط درونی بینی را با لیزر تغییر داد.

اقدامات قبل از جراحی زیبایی بینی

بدیهی است پیش از جراحی بینی فرد می بایست در سلامت جسمانی کامل باشد ، لذا می بایست نکات زیر را رعایت نماید :

از استعمال سیگار و قلیان حداقل به مدت دوهفته قبل از جراحی امتناع نماید.
از مصرف آسپرین و داروهای حاوی آن نظیر پروفن حداقل  دو هفته پیش از جراحی خودداری نماید ، چرا که مصرف این دست از داروها باعث افزایش احتمال خونریزی می شوند.
چنانچه داروی بخصوصی مصرف می نماید یا مبتلا به بیماری خاصی است باید حتما پزشک خود را مطلع نماید.
حداقل به مدت ۸ ساعت پیش از جراحی چیزی میل نکند و در روز عمل ناشتا باشد.
دوران نقاهت پس از جراحی بینی
ابتدا باید خاطر نشان نمود که بروز تورم و کبودی پس از جراحی بینی امری طبیعی است و کاهش و رفع آن نیازمند گذشت حداقل چند هفته از جراحی می باشد.
داروهایی که پزشک جهت تسکین درد برایتان تجویز نموده را در ساعات معین مصرف نمایید.
در روزهای ابتدایی پس از عمل از اصابت هر گونه ضربه به بینی بپرهیزید.
از خوابیدن به پهلو خودداری کنید و در تمام این مدت به صورت طاقباز بخوابید و سر را کمی بالاتر از حد بدن قرار دهید.
از کیسه آب یخ در صورت به جز روی بینی به مدت ۲۴ ساعت پس از جراحی به منظور کاهش تورم استفاده نمایید.
حداقل به مدت ۲ الی ۳ هفته از تخلیه ترشحات بینی با فشار خودداری فرمایید.
جهت سهولت در تنفس می توانید در طول روز چند مرتیه داخل بینی خود را با محلول سرم نمکی شستشو نمایید.
در هفته های اول بعد از جراحی بینی از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب اجتناب نمایید.
به مدت چند هفته بعد از جراحی از قرار دادن عینک روی بینی خودداری نمایید و در صورت ضرورت استفاده از عینک از لنز استفاده کنید.
از انجام ورزش های سنگین حداقل ۲ الی ۳ هفته بعد از جراحی بپرهیزید.

از مصرف غذاهایی که نیاز به جویدن به مدت طولانی دارند حداقل در هفته اول پس از عمل خودداری کنید و مایعات را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
در صورت شستن صورت و استحمام بعد از زمان تعیین شده توسط جراح ، می بایست از خیس شدن پانسمان بینی جلوگیری کنید.
نتیجه جراحی بینی

یکی از عوامل اساسی در دستیابی به نتیجه نهایی از جراحی بینی کیفیت پوست بینی است ، گرچه رعایت مراقبت های پس از جراحی بینی نیز در این امر خالی از تاثیر نیست.

اما به جرات می توان اذعان داشت که انتخاب یک جراح متبحر و مجرب اساسی ترین فاکتور در رسیدن به یک نتیجه مطلوب از جراحی زیبایی بینی می باشد.

به طور کلی به دلیل تورم پس از عمل ، جهت مشاهده نتایج نهایی می بایست حداقل یکسال صبر نمود تا تورم بینی به طور کامل برطرف گردد و به اصطلاح بینی جا بیفتد.

قیمت و هزینه جراحی زیبایی بینی

در تعیین هزینه جراحی بینی عوامل متعددی دخیل است از جمله محل جراحی ( بیمارستان یا کلینیک ) ، دستمزد جراح بینی ، نوع جراحی و غیره.

هزینه جراحی بینی پیش از عمل و در جلسه مشاوره از طریق جراح بینی به بیمار اعلام می گردد.