عمل بینی
عمل بینی در جامعه امروزی بسیار فراگیر شده است و بسیاری از افراد به منظور رفع مشکلات داخلی و ظاهری بینی خود اقدام به عمل بینی می کنند. عمل بینی چنانچه درمانی باشد با هدف رفع مشکلات داخلی بینی مثل پولیپ ، انحراف و غیره انجام می گردد که به آن سپتوپلاستی نیز می گویند اما اگر برای رفع ایرادات ظاهری بینی مثل بزرگ بودن آن، وجود قوز بر روی پل بینی، کج بودن ظاهری بینی و از این قبیل اصلاحات باشد به عنوان عمل زیبایی بینی یا رینوپلاستی انجام می گیرد. عمل رینوپلاستی از پرطرفدارترین و رایج ترین عمل های زیبایی است.
همانطور که می دانید بینی یکی از اندام های مهم در دستگاه تنفسی انسان می باشد بنابراین افرادی که درخواست انجام عمل زیبایی بینی خود را دارند باید این نکته را نیز درنظر داشته باشند که علاوه بر رسیدن به یک بینی زیبا و متناسب، عملکرد بینی آن ها دچار اختلال نشده و سلامت کانال تنفسی حفظ گردد و این امر تنها با انتخاب بهترین جراح بینی میسر می گردد.
عمل بینی
تفاوت بینی گوشتی با بینی استخوانی
مسلما تا کنون عمل بینی گوشتی و عمل بینی استخوانی به گوشتان خورده است و ممکن است این سوال برایتان به وجود آمده باشد که چه تفاوتی بین این دو اصطلاح وجود دارد. برای درک آن باید بدانید ویژگی هر یک از بینی های استخوانی و گوشتی در چیست؟
بینی گوشتی به بینی اطلاق می گردد که دارای پوستی ضخیم و استخوان و غضروف ضعیف است و در مقابل بینی استخوانی شامل پوستی نازک با استخوان قوی و محکم می باشد.
تفاوت عمل بینی تقویتی و عمل بینی سنتی
همیشه این موضوع که عمل بینی استخوانی نسبت به عمل بینی گوشتی به مراتب ساده تر بوده و از حساسیت کمتری برخوردار می باشد وجود داشته و علت آن هم تفاوت آن ها در اسکلت بینی های گوشتی و استخوانی بوده است. اما با پیشرفت علم پزشکی و به وجود آمدن تکنیک های نوین در این زمینه مسیر عمل های زیبایی بینی رو به رشد قرار گرفته و امروزه تکنیک ” رینوپلاستی تقویتی ” تحول بزرگی را در عمل بینی به وجود آورده است و درحال حذف ” رینوپلاستی سنتی ” می باشد.
در گذشته عمل بینی تنها به سبک کاهش بافت بینی انجام می گرفت و بیمارانی که بینی آن ها گوشتی بود و غضروف و اسکلت ظریفی داشت اغلب دچار مشکلات تنفسی می شدند. اما با روی کار آمدن رینوپلاستی تقویتی این مشکلات برطرف شده و جراحان بینی می توانند به کمک این تکنیک بافت هایی را که نیاز به تقویت دارند نیز دستخوش تغییر کرده و بدون آسیب به سیستم تنفسی فرد به یک نتیجه عالی و موفق دست یابند.
انواع روش های عمل بینی
عمل رینوپلاستی به دو روش عمل بینی باز و عمل بینی بسته صورت می پذیرد. هر یک از این روش ها دارای مزایا و معایبی می باشد. در زیر به نحوه انجام رینوپلاستی باز و بسته و تفاوت میان آن ها و همچنین به مزایا و معایب آن ها اشاره می کنیم:
عمل بینی به روش بسته
در رینوپلاستی بسته همه برش ها در داخل بینی اتفاق می افتد و بر روی پوست بینی هیچ برشی ایجاد نمی شود. جراح پلاستیک پس از برش قسمت های داخلی به کمک ابزار های مخصوص، پوست بینی را از روی اسکلت آن بلند کرده و بین آن ها فاصله ایجاد می کند تا بتواند از طریق سوراخ بینی تیغ جراحی را به سمت محل مورد نظر هدایت کرده و تغییرات لازم را اعمال نماید.
عمل بینی به روش باز
در این روش علاوه بر برش های داخلی برشی بر روی پایه میانی بینی انجام می گیرد و پوست بینی به طور کامل از روی بافت آن جدا می گردد و به این ترتیب جراح بینی می تواند کار خود را انجام دهد.
تفاوت عمل بینی بسته و باز
تنها تفاوت بین عمل رینوپلاستی بسته و باز ایجاد برش بر روی کلوملا ( پایه میانی بینی ) می باشد. برش بر روی این قسمت به جراح پلاستیک بینی کمک می کند دید گسترده تری بر روی تمامی اجزای بینی داشته و با تسلط کامل تغییرات را اعمال نماید.
رینوپلاستی بسته تنها در مواردی که بیمار نیاز به تغییرات جزئی و بسیار کم بر روی تیغه بینی دارد انجام می شود. همچنین چون دسترسی در عمل بینی به روش بسته محدود است بنابراین بینی هایی که نیاز به اصلاح در قسمت نوک آن ها وجود دارد باید تحت عمل بینی باز قرار بگیرند.
تشخیص این موضوع که کدام یک از روش های عمل بینی بسته یا باز برای بیمار مناسب تر است باید طبق نظر جراح پلاستیک صورت پذیرد.
عمل بینی
مزایا و معایب عمل بینی باز و بسته
مزیت رینوپلاستی بسته در این است که به جهت عدم ایجاد برش بر روی پوست روند بهبودی بیمار سریعتر بوده و از معایب آن نیز باید به محدودیت دید جراح بینی در حین عمل رینوپلاستی و در پی آن بالا رفتن ریسک بروز خطاهای پزشکی اشاره نمود.
در مقابل، وسعت دید در عمل رینوپلاستی باز موجب افزایش دقت و تسلط جراح بینی می باشد که این مزیت موجب اولویت عمل بینی به روش باز در بین جراحان بینی شده است.
عمل بینی با لیزر
اغلب مردم علاوه بر این که میل به زیباتر شدن دارند، می خواهند عمل های زیبایی آن ها به روش های غیر تهاجمی یا کم تهاجمی انجام شود از این رو عمل بینی با لیزر از جستجوهای زیاد در گوگل می باشد. اما باید بدانید با توجه به اینکه لیزر نمی تواند تغییرات اساسی در بافت و اسکلت بینی ایجاد کند بنابراین به هیچ وجه روش مناسب و موفقی به جهت انجام رینوپلاستی نمی باشد.
عوارض عمل بینی
رینوپلاستی چنانچه توسط یک جراح پلاستیک بینی ماهر و مجرب صورت پذیرد نه تنها عوارضی ندارد بلکه می تواند نتایج رضایت بخش و مطلوبی را برای بیمار داشته باشد. ورم و کبودی دور چشم نیز یک امر طبیعی بعد از عمل بینی بوده و به صورت موقتی می باشد که با رعایت مراقبت های بعد از عمل بینی کاملا برطرف می گردد.