نکات مهم در ارتودنسی
ارتودنسی چیست ؟ ارتودنسی از دو بخش ” ارتو ” به معنای دندان و ” دنسی ” به معنای صاف و مرتب کردن تشکیل شده است؛افرادی که قصد انجام ارتودنسی دارند، بهتر است نکات مهم در ارتودنسی و مراحل ارتودنسی را بدانند و با آگاهی کامل اقدام به انجام آن کنند. ( متخصص ارتودنسی کرج )
زمان مناسب برای درمان ارتودنسی :
برخی از افراد این سوال در ذهن شان ایجاد می شود که زمان مناسب برای درمان ارتودنسی چه وقت می باشد؟
باید به این افراد پاسخ داد درمان ارتودنسی را می توان در هر زمانی انجام داد اما بهترین زمان آن در سنین قبل از بلوغ می باشد که متخصص ارتودنسی می تواند از رشد کودکان و نوجوانان برای درمان ناهنجاری های دندانی و فک استفاده کند.
با این وجود برای درمان ارتودنسی محدودیت سنی وجود ندارد و افراد در هر زمانی می توانند برای مرتب کردن دندان های خود به ارتودنتیست مراجعه کند و ارتودنسی در سنین بالا انجام دهند.
درمان ارتودنسی همراه با جراحی فک :
گاهی فرد مراجعه کننده برای درمان ارتودنسی علاوه بر نامرتبی دندان دارای مشکلاتی فکی نیز می باشد که در این مواقع متخصص ارتودنسی ، درمان ارتوسرجری ( ارتودنسی همراه با جراحی فک ) را توصیه می کند.
در این روش ابتدا دندان های بیمار مرتب شده و پس از آن جراحی فک انجام می شود و در مرحله آخر برای تثبیت موقعیت دندان ها در محل صحیح ارتودنسی انجام می شود.
کشیدن دندان در ارتودنسی :
در مواقعی که در دهان دندان اضافه ای وجود داشته باشد یا اگر دندان اضافه وجود نداشته باشد و فضای قوسی دهان کوچک باشد برای نتیجه بهتر از ارتودنسی لازم است یک یا چند دندان کشیده شود.
اقدامات قبل و بعد از ارتودنسی :
یکی از نکات مهم در ارتودنسی رعایت اقدامات قبل از ارتودنسی و مراقبت های بعد از ارتودنسی می باشد که تاثیر بسزایی در نتیجه درمان ارتودنسی دارد.
از مهم ترین موارد در اقدامات قبل و بعد از ارتودنسی رعایت بهداشت دهان و دندان می باشد، رعایت این مورد در دوران ارتودنسی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد چرا که در صورت رعایت نکردن آن مواد غذایی در بین دستگاه ارتودنسی گیر کرده و باعث پوسیدگی دندان می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اقدامات قبل از ارتودنسی و مراقبت های بعد از ارتودنسی به مقاله مربوط به آن مراجعه کنید.
مدت دوره درمان ارتودنسی :
مدت زمان درمان ارتودنسی با توجه به میزان شدت ناهنجاری های موجود در دندان ها و فکین بستگی دارد و حدوداً یک الی دو سال و نیم می باشد.
انواع ارتودسی :
درمان های ارتودنسی به دو صورت ارتودنسی متحرک و ارتودنسی ثابت انجام می شود.
انتخاب یکی از انواع ارتودنسی بستگی به شدت ناهنجاری و درخواست بیمار دارد، اما بهتر است فرد داوطلب برای درمان ارتودنسی روش درمانی که متخصص ارتودنسی به او پیشنهاد می دهد را انتخاب کند تا نتیجه ایده آلی را به دست آورد.
لق شدن دندان ها در درمان ارتودنسی :
دندان ها به دلیل نیرویی که به آن ها وارد می شود تا در موقعیت صحیح خود قرار گیرند فرد احساس می کند که دندان لق شده است و نگران افتادن آن می باشد.
باید گفت در درمان ارتودنسی دندان خیلی لق نمی شود در اندازه ای که بیفتد.
عوارض بعد از ارتودنسی :
باید گفت درمان ارتودنسی عوارضی نداشته و تنها عارضه آن بر اثر رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان به وجود می آید، باید گفت زمانی که پلاک های ارتودنسی متحرک یا ارتودنسی ثابت بر روی دندان قرار می گیرد تمیز کردن دندان ها کمی دشوار می شود، اما نگران نباشید، چرا که ارتودنتیست نحوه تمیز کزدن دندان ها را به شما آموزش می دهد.
برگشت درمان ارتودنسی :
از جمله نکات مهم در ارتودنسی که بیمار باید بداند ، در صورتی که فرد دستور متخصص ارتودنسی خود را در خصوص استفاده کردن منظم از پلاک های نگهدارنده را رعایت نکند، ممکن است این عارضه رخ دهد.
همچنین این عارضه در مواردی که فرد به درمانگر فاقد صلاحیت نیز مراجعه کند، ممکن است بروز نماید.
هزینه درمان ارتودنسی :
هزینه درمان ارتودنسی با توجه به دستمزد متخصص ارتودنسی و در صورت نیاز به جراحی فک ؛ هزینه های آن ، جلسات معاینه و هزینه براکت ها و غیره تعیین می شود.