21 مه 2020
می 21, 2020

پولیپ بینی

0 Comment

پولیپ بینی

پولیپ بینی یکی از بیماری هاییست که افراد مختلفی ممکن است به آن مبتلا شوند و چنانچه به موقع پیگیری و درمان نشود ، می تواند برای افراد عوارضی در پی داشته باشد. در واقع پولیپ توده ای رنگ پریده ، نرم و غیرسرطانی است که همچون خوشه انگور آویزان است و در مسیر راه سینوس ها و حفره های تنفسی قرار می گیرند و فرد مبتلا با مشکلات تنفسی مواجه می شود. در نتیجه فرد بیشتر با دهان خود نفس می کشد و این امر به ورود میکروب به دستگاه تنفسی کمک می کند. ( جراح بینی تهران )

معمولا زمانی که عفونت های قارچی یا باکتریایی و یا آلرژی شدید موجب سینوزیت های مزمن می شوند ، پولیپ بینی نیز ایجاد خواهد شد. افرادی که از پولیپ بینی برخوردار هستند ، هیچ دردی احساس نمی کنند. لازم به ذکر است پولیپهای معمول بینی معمولا دوطرفه هستند و در بعضی از موارد می توانند تنها در یک سمت بینی ایجاد شوند.

علائم پولیپ بینی
التهاب مزمن یکی از شایع ترین عوارض پولیپ بینی است. در صورت گسترده شدن این التهاب ، ممکن است مجاری تنفسی به طور کامل مسدود شود و فرد با علائمی همچون آبریزش بینی ، کاهش حس بویایی ، و خرخر به هنگام خواب مواجه گردد.

پولیپ بینی
لازم به ذکر است پولیپ های کوچک می توانند هیچ علائمی نداشته باشند و فرد اصلا متوجه وجود آن نشود اما پولیپ های بزرگ کاملا مشخص هستند. از شایع ترین علائم پولیپ بینی می توان به موارد زیر اشاره کرد :

آبریزش بینی
عفونت های مکرر
خرخر در خواب
گرفتگی و انسداد همیشگی بینی
کاهش یا از دست دادن حس بویایی
احساس فشار گهگاهی در صورت و سر
خارش در نواحی اطراف چشم
از دست دادن حس چشایی
آبریزش بینی به داخل حلق
دلیل ایجاد پولیپ بینی
تاکنون دلیل اصلی پدید آمدن پولیپ بینی کشف نشده ولی این موضوع ثابت شده که وجود التهاب در غشای مخاط بینی و سینوس ها منجر به ایجاد پولیپ خواهد شد.

در برخی موارد بررسی ها نشان داده که افرادی که از پولیپ بینی برخوردار هستند ، پاسخ های ایمنی متفاوتی داشته و مواد شیمیایی مختلفی در غشای مخاط بینی آن ها وجود دارد.

راه های تشخیص پولیپ بینی
در بسیاری از موارد با معاینه بالینی می توان به راحتی وجود پولیپ را تشخیص داد و انجام سی تی اسکن از سینوسها به تائید تشخیص آن و تعیین وسعت درگیری سینوسها کمک می کند.

درمان پولیپ بینی
زمانی که اندازه پولیپ بسیار بزرگ می شود یا موجب انسداد راه تنفسی بیمار شده باشد ، هرچند که با مصرف بعضی از داروها میتوان بطور موقت و گذرا، اندازه پولیپها رو کاهش داد ولی انجام جراحی تنها راه درمان مناسب این توده های غیرسرطانی است.​