کارشناسی مرضی الطرفین
از جمله امور تخصصی کارشناس رسمی دادگستری کارشناسی مرضی الطرفین می باشد . کارشناسان رسمی دادگستری در رشته ها و گروه های کارشناسی ۱۲ گانه از جمله راه و ساختمان و نقشه برداری ، حسابداری و حسابرسی ، برق و ماشین آلات و تاسیسات کارخانجات ، خودرو و وسایل نقلیه در موارد ارجاعی بر حسب گزارش هیئتی و یا ، تشخیص و حل اختلاف که نیاز به ارائه نظریه کارشناسی مرضی الطرفین باشد، با توجه به رشته تخصصی و علم و تجربه و مهارت فنی نسبت به ارائه گزارش کارشناسی مرضی الطرفین اقدام می نماید . ( کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی املاک )
کارشناس رسمی دادگستری
داور مرضی الطرفین کیست ؟
داوری عبارت است از اینکه طرفین دعوا و یا معامله یا هر امر مورد نیاز، اختلافات بین طرفین را توسط یک یا چند نفر معتمد به انتخاب خود حل و فصل کنند. در بعضی از موارد در شراکت و یا مسائل مشابه اختلافاتی به وجود می آید که با مذاکره طرفین قابلحل نیست . حال ممکن است، رسیدگی به اختلاف و صدور رای توسط فردی باشد که طرفین دعوی وی را با تراضی یکدیگر انتخاب کرده باشند. یا اینکه مراجع قضایی آن ها را انتخاب کنند. به این ترتیب در داوری و حکمیت، طرفین دعوی دادگاه را از مداخله در دعوی خود خارج کرده اند. داوری به دو نوع اختیاری و اجباری تقسیم می شود:
داوری اختیاری: کارشناس و یا داور صلاحیت دار با توافق طرفین تعیین می شود.
داوری اجباری : طرفین دعوی یا یکی از آن ها بدون داشتن تمایلی در رجوع به داوری مطابق قانون مجبور به رجوع به کارشناس رسمی دادگستری کارشناسی مرضی الطرفین در اختلاف فیمابین می باشد .
اهمیت کارشناسی مرضی الطرفین
اهمیت و ارزش داوری در این است که طرفین اختلاف بدون توجه به تشریفات و مسایل پیچیده حقوقی در رسیدگی به دعاوی و با هزینه های بسیار کمتر می توانند توسط کارشناس مرضی الطرفین خود اختلافشان را حل و فصل کنند.
اگر در قرارداد به مساله داوری اشاره شود، باید موضوع و مدت داوری و مشخصات طرفین اختلاف احتمالی، روشن شود. البته ممکن است پس از تعیین داور، طرفین به دلایلی نخواهند که مساله و مشکلشان توسط داور رسیدگی کند و طرفین نخواهند کس دیگری داور آنها باشد، در این صورت می توانند به دادگاه مراجعه کنند.
تعداد داوران باید فرد باشد؛ پس یا یک نفر است یا سه یا پنج نفر. اگر در قرارداد تعداد داور معین نشده باشد و طرفین نتوانند در تعیین داور با هم به توافق برسند، باید هر کدام یک نفر به عنوان داور اختصاصی خود معرفی کنند و یک نفر را هم به عنوان داور سوم با توافق هم انتخاب کنند.
افرادی که ورشکسته یا محجور هستند، نمی توانند به عنوان داور انتخاب شوند.
در رسیدگی به وسیله داور، طرفین باید اسناد و مدارک خود را به داوران ارایه دهند و داوران نیز می توانند از هر طرف، توضیحات لازم را بخواهند و در صورت لزوم از نظر کارشناس یا فرد خبره استفاده کنند. داور حق ندارد بر خلاف قوانین و مقررات رای بدهد.
کارشناس رسمی دادگستری
این مجموعه با همکاری تعدادی از کارشناسان رسمی دادگستری ، اعضاء پایه یک سازمان نظام مهندسی ، مهندسین مشاور پایه یک ، مهندسین با تحصیلات دانشگاهی فوق لیسانس و دکتری و اساتید دانشگاه ها در رشته های مهندسی عمران ، مهندسی مکانیک ، مهندسی صنایع ، مهندسی کشاورزی ، مهندسی برق و حسابداری و حسابرسی آماده ارائه نظر کارشناسی جهت داوری مرضی الطرفین و ارزیابی دارایی های شرکت ها و سازمان ها از جمله زمین و ساختمان ، کارخانه ، کارگاه و ماشین آلات ، اثاثه ، منصوبات ، تجهیزات اداری و ابزارآلات ، وسایل نقلیه ، کشتی و سایر شناورها و هواپیما ، برند ، سرقفلی ، پروانه کسب ، حق الامتیاز ، پروانه ساخت و مجوزهای تجاری (دارایی های نا مشهود) بصورت تخصصی در سطح کشور می باشد.