26 ژانویه 2020
ژانویه 26, 2020

کولپوسکوپی

0 Comment

کولپوسکوپی

کولپوسکوپی ( colposcopy ) نوعی روش تشخیصی پزشکی است که در مواردی جهت درمان نیز از آن استفاده می شود. در این روش از ابزاری تحت عنوان کولپوسکوپ استفاده می شود که از لنزهایی با قدرت بزرگنمایی برخوردار است. ( بهترین متخصص زنان اهواز )

در حقیقت به مثابه یک میکروسکوپ دو قطبی روشن می ماند که به کمک آن می توان از واژن ، دهانه رحم ، بخش های داخلی اندام تناسلی و سطح گردن رحم ، تصاویری تهیه نمود.

از آن جا که اکثر ضایعات موجود در ناحیه واژن و اندام تناسلی ، در صورت ضعیف یا بدخیم بودن از طریق معاینه قابل تشخیص هستند ؛ می توان به کمک کولپوسکوپ به راحتی به تشخیص این موارد پرداخت.

از اینرو استفاده از کولپوسکوپ ( که امکان دیدن بخش های داخلی ناحیه تناسلی زنان را به سهولت ممکن می سازد ) و تصاویر به دست آمده از آن می تواند در راستای تشخیص بیماری های مربوط به ناحیه لگن و رحم ، پیشگیری از سرطان دهانه رحم و همچنین تشخیص به هنگام ضایعات پیش سرطانی و نهایتا درمان این موارد بسیار کمک کننده باشد.

نحوه انجام تست کولپوسکوپ

برای انجام این تست ، بایستی بیمار در وضعیتی مشابه حالت معاینه لگن یعنی در حالتی که پاها و باسن پایین باشند قرار گیرد.

پس از قرارگیری بیمار در وضعیت ذکر شده ، وسیله ای تحت عنوان اسپکولوم وارد واژن می شود و سپس پزشک متخصص محلول های مخصوصی را به منظور بررسی های لازم ، وارد واژن می کند.

شرایط لازم برای انجام تست کولپوسکوپ

به طور کلی انجام این تست ، بهتر است در دوره عادت ماهیانه انجام نشود و افراد حداقل از ۲۴ ساعت قبل از انجام آن نباید موارد زیر را انجام دهند :

شستشوی داخلی واژن
مقاربت جنسی
استفاده از تامپون
استفاده از داروهای واژینال
چه موقع انجام تست کولپوسکوپ لازم است ؟

در موارد ذیل جهت تشخیص دقیق بیماری می بایست تست کولپوسکوپ انجام گیرد :

چنانچه فرد با نشانه ها و علائم سرطان دهانه رحم یا سرطان گردن رحم مواجه باشد.
در صورتی که در نتیجه تست پاپ اسمیر ، سلول های غیرطبیعی رویت شده باشد.
در آزمایشات تست لگن ، ناهنجاری هایی مشاهده شده باشد.

سایر مواردی که انجام کولپوسکوپی را ضروری می سازند عبارتند از :
وجود التهاب در دهانه رحم
بروز تغییرات غیرطبیعی در واژن
ابتلا به ویروس HPV یا زگیل تناسلی
بروز تغییرات ظاهری غیرعادی در دهانه رحم
ابتلا به بیماری های ضعف سیستم ایمنی نظیر ایدز
سخن آخر

توجه داشته باشید در مواردی که نتیجه تست پاپ اسمیر ، بیانگر وجود ضایعه ‌ای در داخل شکم بیمار باشد ؛ به هیچ عنوان نباید فرد تحت آزمایش کولپوسکوپی قرار گیرد ، چرا که تا زمان وجود ضایعه درون شکمی ؛ تست کولپوسکوپ قادر به تشخیص بیماری نخواهد بود.