گذاشتن آی یو دی
گذاشتن آی یو دی ، روشی ایمن ، برگشت پذیر و غیر هورمونی بوده که جهت جلوگیری از بارداری در بانوان در مدت زمان طولانی انجام می شود ؛ آی یو دی ، دستگاهی انعطاف پذیر و T شکل بوده که درون رحم کار گذاشته می شود. ( متخصص زنان )
انواع آی یو دی
آی یو دی جنس های مختلفی دارند :
آی یو دی پلاستیکی بلافاصله پس از به دنیا آمدن نوزاد در رحم کار گذاشته شده و ماندگاری آن حدود ۱۰ سال است.
نوع دیگر آی یو دی ها ، مس دار هستند که کمترین عارضه را داشته و ماندگاری آن ها حدود ۵ سال است. زمانی که این آی یو دی کار گذاشته می شود ، درد و خونریزی پریود کاهش می یابد، چرا که اندازه آن کوچکتر بوده و از بازو های خمیده ای برخوردار هستند.
یکی دیگر از گران ترین آی یو دی ها ، هورمون پروژسترون آزاد می کنند و غالبا تا پنج سال در حفره رحم قرار خواهند گرفت. این آی یو دی نیز بازو های خمیده ای داشته و به کاهش درد و خونریزی قاعدگی کمک می کند.
میزان اثر بخشی آی یو دی چقدر است ؟
در صورتی که آی یو دی توسط پزشک حاذق کار گذاشته شود و بیمار هر ۶ ماه یکبار به منظور چکاپ موقعیت دستگاه ، مجدد به پزشک مراجعه نماید ، حدود ۸/۹۹ درصد از بارداری جلوگیری می کند.
توجه داشته باشید افرادی که بعدا قصد بچه دار شدن را داشته باشند می توانند نسبت به خارج کردن دستگاه از رحم خود اقدام نمایند.
نحوه گذاشتن آی یو دی
برای کارگذاری آی یو دی ابتدا پزشک متخصص زنان باید صلاحیت بیمار را مورد بررسی قرار دهد و بیمار باید تست پاپ اسمیر انجام دهد.
سپس از بیمار درخواست می شود تا برای گذاشن آی یو دی در روز های پایانی خونریزی قاعدگی بعدی خود به مطب مراجعه نماید. چرا که در این زمان بیمار درد و خونریزی کمتری را تجربه می کند و کار راحت تر است.
توجه داشته باشید که انجام این کار اصلا ترسناک نیست و جای نگرانی ندارد. در واقع گذاشتن آی یو دی در رحم حتی نیاز به بی حسی هم ندارد و تنها لازم است یک ساعت پیش از مراجعه به مطب ، یک عدد کپسول مفنامیک اسید میل نمایید.
پس از کار گذاری آی یو دی نیازی به استراحت نیست و فرد می تواند به انجام کار های روزمره خود بپردازد. البته نباید وزنه یا اجسام سنگین بلند کنید. زیرا این کار ممکن است سبب خارج شدن یا جا به جایی دستگاه شود.
کاندیدای مناسب برای گذاشتن آی یو دی
بانوان شیرده
خانم هایی که برای جلوگیری از بارداری ، قصد استفاده از روش های هورمونی را ندارند یا به دلیل بیماری قادر به استفاده از سایر روش های پیشگیری نیستند.
خانم هایی که ترجیح می دهند برای هر بار نزدیکی از روش های جلوگیری استفاده نکنند.
بانوانی که از تعداد فرزندان خود راضی هستند و نمی خواهند لوله های خود را ببندند.
بانوانی که حداقل یکبار زایمان کرده اند و به دنبال روشی موثر و مناسب هستند.